Monday, January 12, 2009

Het jaar is weer begonnen!

Ben nu een week terug in Beijing en zit weer volop in de karakters, lesroosters en kantinevoedsel. De vakantie was heerlijk. Ik wilde net nog een paar vakantiefoto's uploaden, maar dat ging niet. Hopelijk is het een tijdelijk probleem. De belangrijkste foto's voor mij staan er echter al op. Dat zijn de mensen met wie ik op pad ben geweest. Ik heb in tijden niet zoveel gelachen, om niets.

Nu weer aan de slag dus.
De test van voor de vakantie was een lachertje, we hebben hem teruggekregen, bijna iedereen had een negen of meer. Hij was te eenvoudig en veel te hoog gescoord. We vermoeden dat onze juffen afgerekend worden op onze resultaten en daarom maar een studentvriendelijke test aan ons geven. Boeit eigenlijk ook niet. Ik gun ze een goede baan. Met de helft van de acht docenten hebben we een extra goede band, zij komen ook op onze feestjes en ze gaan mee naar karaoke (of eigenlijk: wij gaan met hen mee). Ze zijn ongeveer net zo oud als wij en alhoewel hun Engels vaak heel gebrekkig is, is het altijd wel lol.

Afgelopen zaterdag waren ze ook op het feest bij Iratxe. Zij is Spaanse en wilde met ons 3 Koningen vieren (officieel 6 januari, maar vanwege weekend een paar dagen later). Het is in Spanje kennelijk een belangrijk feest, zoiets als Sinterklaas bij ons, metveel cadeautjes en lekkere dingen. Het werd uiteindelijk een decadente toestand, omdat de mensen die in december 'naar huis' waren geweest lekkers uit hun eigen land voor dit feestje hadden meegenomen. We aten Serranoham, tortilla uit Spanje en dronken echte Champagne uit plastic bekertjes. Op vage Chinese toastjes smeerden we foie gras van Philippe uit Frankrijk en de bonbons van Frederique uit Belgie waren ook niet te versmaden.

Ik ga volgende week vrijdag Nederlands koken voor een paar mensen. Ik heb geen idee wat ik zal maken. Begin me ook steeds meer af te vragen wat Nederlands eten is (en welke ingredienten met enige moeite hier kan vinden). Ik denk dat het hutspot wordt ofzo, maar eigenlijk schaam ik me voor deze Hollandse kledder als ik denk aan wat er in de rest van Europa gegeten wordt. Goede tips van harte welkom!





No comments:

Post a Comment